Trebješka br.5, 81400 Nikšić | +382 69 779 779 |  Pon-Pet: 08:00 – 16:00 | Vikend: ne radimo

  • Српски језик
  • English

Najčešća pitanja

KOJA JE NAJBOLJA LOKACIJA ZA MOJ PLASTENIK?

Kada birate lokaciju za svoju osnovu, izaberite ravnu, ravnu površinu na kojoj se vaš staklenik može lako instalirati, stabilan i siguran. Smestite svoj staklenik blizu struje i vode, a takođe vodite računa o dovodu vode i lakom pristupu. Pokušajte da locirate staklenik tako da tokom zimskih meseci bude dostupno 6 sati sunčeve svetlosti.

KOJI SU NAJBOLJI IZBORI ZA GREJANJE STASTENIKA?

U zavisnosti od površine staklenika, useva, lokacije, perioda gajenja, kompanija Agrikol Montenegro Vam može ponuditi različite sisteme grejanja. U skladu sa vašim potrebama mi ćemo vam predložiti najbolje rešenje prilagođeno uslovima rasta. Možemo da predložimo fiksne i mobilne sisteme grejanja za plastenike u cilju smanjenja toplotnih i energetskih gubitaka uz istovremeno smanjenje troškova rada staklenika (kombinacija sa cevnim grejanjem i CO2 sistemom gasnih kotlova).

KOJI JE NAJBOLJI NAČIN HLAĐENJA STASTENIKA?

Opšte pravilo je što više, to bolje. Automatski krovni otvori su uključeni i količina zavisi od veličine. Možda će biti potrebno dodatno hlađenje na osnovu primene staklenika. Za manje plastenike i veće plastenike koji se ne koriste leti neće vam trebati dodatni sistemi za hlađenje. Prirodna nijansa bi bila dovoljna.